Köpa valp av oss.

IMG_0893DSCF0704

Vi är noga när vi väljer avelsdjuren, de är naturligtvis friröntgade på höfter och armbågar samt ögonlysta u.a.

Minst lika viktigt tycker vi det är att de är mentalt stabila, alla våra vuxna hundar är mentaltestade och är lugna, trygga, glada, arbetsvilliga och harmoniska hundar.

Föräldrarna till valparna är även meriterade exteriört på utställning.

Vi värdesätter en nära och bra relation med våra valpköpare.

Det första året försöker vi ha någon  valpträff där vi går igenom det viktigaste som händer under valpens första år. Sen tränar vi grunderna i vardagslydnad, social samvoro, lite nosarbete, teori i allmän hundkunskap.

Vi går också igenom allmän skötsel av hundarna vad gäller pälsvård, trimning, kloklippning m.m.

Vi klipper de valpar som kommer från oss gratis första året och är då också behjälpliga och visar hur man klipper sin hund på bästa sätt.

Vi hjälper naturligtvis gärna till även efter första året mot en liten avgift.

 

Våra valpar är vid leverans alltid:

Registrerade i SKK

Veterinärbesiktgade, vacc. ID-märkta

Doldafel försäkrade i 3 år.

Avmaskade flera gånger

Med varje valp följer:

Stamtavla

Köpavtal

Personlig valpmapp med matlista, skötselråd m.m.

Valplåda med valpmat bl.a

Filt med doft från mamman och syskonen

 

Av er valpköpare förväntar vi oss att det är ett noga genomtänkt beslut. Man ska ha klart för sig att det är ett stort ansvar man tar sig på för  10-12 år fram i tiden. Det ska finnas tid och intresse att ta hand om sin nya familjemedlem, den ska fostras och tränas , det räcker inte med ett par hundpromenader om dagen . En hund som mår bra behöver ha olika typer av aktiviteter så den får använda alla sina sinnen.

Den får inte vara ensam hela dagar medan familjen är upptagna med jobb, skola osv. En valp skall inte vara ensam alls de första månaderna. När man tränat in att den är trygg med att vara själv en liten stund klarar de korta stunder medan en vuxen hund klarar och mår t.o.m bra av att vara själv några timmar, då slappnar den av och vilar, men då pratar vi max 4-5 timmar per dag.

Hunden är ett flockdjur som vill vara tillsammans med sin flock och det är ju ni i familjen som är valpens nya flock och då vill den vara tillsammans med er och hänga med när familjen hittar på roliga saker. Den vill också vara med när ni myser framför TV:n eller grejar i trädgården eller vad det nu kan vara.

Vi önskar att ni går valpkurs, grundkurs med er valp så den får lära sig att vistas i olika sociala sammanhang utan att bli stressad och ni får lära er grunderna i hunduppfostran.

Vid ca 1 - 1,5 år ålder skall er hund höftledsröntgas, Golden Ret. även armbågsröntgas så vi  tillsammans kan se till att rasen håller samma höga standard som nu med friska hundar. Ni som hundägare får reda på statusen på er hunds leder och kan anpassa kost och aktiviteter därefter.

( Vi anser att detta är så viktigt i en seriös avel att vi inte säljer valp  till någon som inte är villig att göra denna röntgen) 

 

Så går ni i valptankar och tycker detta låter intressant så är ni välkomna att höra av er till oss och även komma och hälsa på oss och våra hundar.