Lite om oss...

trappan

Vi, det är jag Mona och min man Johnny som båda har ett stort djurintresse och framför allt då hundar. 1985 skaffade vi får första hund och sedan dess har detta varit vår stora hobby och fritidssysselsättning.

Första hunden var en schäfertik som hette Jyckebo's Git. Med henne gick vi den hårda skolan vad gäller att uppfostra hund, hon fick bli vår läro-hund och vi gjorde alla tänkbara fel men lärde oss en massa och Git blev en underbar familjehund som vi hade glädje av i över 14 år.

hella

 

1997 köpte vi ytterligare en schäfertik, Yxnarums Hella. Med henne kom vi igång med träna/tävla lydnad och bruks/spår och hon blev en duktig lydnadshund. Hella fick vi behålla i över 12 år.

 

1998 skaffade vi vår första Golden Retriever, Tånguddens Tekla "Tuva" och med henne upptäckte vi vilken fantastisk hundras detta är, glad, social, arbetsvillig, tålig och robust.

 

Så där hade vi några år när vi tävlade lydnad i massor, Johnny med Hella och jag med Tuva. En jätterolig tid med både spänning, framgångar och motgångar!

År 2000 kom vi i kontakt med Tina Angrell, Festival's kennel och från hennes uppfödning har vi haft följande fina Golden där samtliga är meriterade i olika grad.

Ganzo, treo, kalle,maya

*  GANZO (Festival's Gazpacho) 2000-2012. Meriter:  SE U(U)CH (Utställningschampion)

    SE LCH (Lydnadschampion)

*  TREO (Festival's Third Time Lucky) 2000-2012 Meriter: Lydn. LP1, LP2 Bruks. Uppflyttad Högre         klass spår. Utställning: 2 cert, 9 CK.

*  KALLE (Festival's Three Leaf Clover) född 2004-2018  Meriter: Lydn. SE LCH (Lydnadschampion) Bruks.      Uppflyttad Högre klass spår.  

*   Maya (Festival's Margaret Tudor) F. 2005-2016. Meriter: lydn. LP!, Utställning: cert. CK

 

Vi är även mycket aktiva i Olofströms Brukshundklubb både som instruktörer, styrelseledamöter och i tävlingssektorn.

Johnny är intresserad av Mentalbeskrivning hund och är utbildad testledare MH.

 

 rusagarden skylt stor

2007 hade vi lycka att hitta vårt drömställe, då köpte vi "RUSAGÅRDEN" en gammal avtyckad skånegård från mitten av 1800-talet. Ett underbart ställe både för oss och för våra hundar. Här har de nästan 6000 m2 att röra sig på och vi har egen appellplan och behöver inte köra iväg för att kunna träna hundarna. Kan knappast bli bättre!!

 2010-06-02 Lykke,Tailand mars-10 051

Det öppnade också nya möjligheter att ha egna valpkullar, så på våren 2008 fick vår tik Maya sin första kull. Det var en fantastisk upplevelse att få följa dessa små liven från början och även få nya vänner genom valpköparna som vi träffade regelbundet det första året.

Jag har genomgått Uppfödarutbildning, dels genom Svenska Goldenklubben och även genom Sv. Kennelklubben samt exteriörutbildning Goldenklubben.

 

Sedan på sommaren samma år så hade vi otur och var med i en ganska allvarlig trafikolycka där jag blev rejält skadad och även Johnny fick sin del så det har varit en tuff resa att komma tillbaka till ett drägligt liv igen. Så då har hundaktiviteterna fått stå tillbaka och vi har fått anpassa oss efter nya förutsättningar.

2010 fick Maya sin andra valpkull.

2011 tar vi ett steg vidare i vårt hundliv. Efter att under lång tid pratat om att skaffa en ny hundras av lite mindre sort så har vi fastnat för den italienska tryffelhunden "Lagotto Romagnolo" vars styrka är nosarbete, med sök som specialitet.

Vi skaffade då Lagotto-hanen "Bruno" från Gillenias kennel och året efter skaffade vi Gillenias Rosamunda.

Så nu jobbar vi vidare med en trevlig mix av aktiviteter för våra Golden och Lagotto hundar och njuter varje dag tillsammans med dem.

 

 allahundarhösten14

 

 

 

huvud Bruno

 

Lilly 10v

 

DSC00033

 

DSC00048

 

DSC00074

 

DSC00322

 

lydnBruno

 

quarterback_frittfolj

 

valp_springer